HTML

Buzie vagy meleg illetve Széll Kálmán versus Orbán-csomag

2011.03.02. 20:48 folyamatábra

Kedvesindex!

Jó lenne a nemkettős mérce használata. Egyszerű példa: van egy társadalmi csoport, közös attribútumok alapján jól körülírható (homoszexuális), önelnevezés szerint "meleg" nemkedvelőik, -fóbjaik etc részéről pl. "buzik".

Namost!

A kormány előáll egy dologgal a dolog természete szerint kormányzati intézkedések listája, a kormány elnevezése szerint Széll Kálmán terv, nemkedvelőik, -fóbjaik etc részéről pl. Orbán csomag.

Kéretik nyelvileg konzekvens viselkedést tanúsítani! Ha egy társadalmilag jól körülhatárolható csoportot megtisztelnek azzal, hogy az önelnevezésüket veszik át, akkor a kormányt is megilleti ugyanez.

Másként: lehet, hogy ha Széll Kálmán tervet írnak, akkor úgy érzik, hogy belesétálnak a Fidesz-kormány kommunikációs-terminológiai csapdájába. Csakhogy ettől még korrektek voltak. Ellenben, ha Orbán-csomagot írnak, akkor pedig pl. az MSZP kommunikációs-terminológiai csapdájába sétálnak bele, és még csak nem is voltak korrektek. A játékelmélet szerint ez nem célszerű.

Fentiek érvényesek valamennyi magyar médiumra. Akinek nem inge, az ne.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: mérce illetve orbán csomag széll kálmán terv kettős

A bejegyzés trackback címe:

https://illetve.blog.hu/api/trackback/id/tr22705459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása